Muziek Bevrijdt

Zaterdag 29 oktober 2022 – Sint Catharijnekerk – Brielle

Drie verenigingen, Big Band Libertatis Primitiæ, de Sint Catharijne cantorij en Canticum Novum hebben hun muzikale krachten gebundeld met het organiseren van Muziek Bevrijdt, een muzikaal evenement voor alle Briellenaren en inwoners uit de directe omgeving.

Muziek Bevrijdt bestaat uit twee onderdelen: de Scratch, waar alle liefhebbers aan kunnen deelnemen. En een groots concert door Big Band Libertatis Primitiæ, de Sint Catharijne cantorij, Christelijk Gemengd koor Canticum Novum én het Scratchkoor.

De Scratch

Een unieke kans om in de sfeervolle Sint Catharijnekerk te zingen met onder anderen bekende liederen als: Jan Klaasen de Trompetter, geuzenliedjes, Give Peace a Change (John Lennon), Zwart Wit (Frank Boeijen), Hoor je het zingen op de straat (Les Misérables), Als wij niets doen (Soldaat van Oranje), maar ook de dramatische stuk O Fortuna (Carmina Burana).

Tijdens de Scratch worden bovengenoemde liederen overdag gezamenlijk ingestudeerd. In de avond wordt de Scratch begeleid door Bigband Libertatis Primitiae o.l.v. hun dirigent Aad Schrooten.

Kosten deelname: €17,50 p.p. Dit is inclusief lunch en koffie/thee
Aanvang repetities: 09:00 uur
Einde repetitie: ca 17:00 uur

Meedoen? Stuur dan een email naar muziekbevrijdt@gmail.com

Het concert

Muziek Bevrijdt is een avondvullend programma, waarbij de bezoekers kunnen genieten van sfeervolle muziek uit de tijd van de Tachtigjarige oorlog tot swingjazz en pop. Met de muziek van de Scratch, koren en Big Band komen verleden en heden bij elkaar door het verbindende thema ‘Bevrijding en vrijheid’.

Toegang gratis.
Aanvang concert: 20:00 uur

Organisatie:
– Big Band en percussieband Libertatis Primitiæ,
– Sint-Catharijne cantorij en
– Christelijk gemengd koor Canticum Novum 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg onze speciale Facebookpagina van Muziek Bevrijdt