Canticum Novum

Het Christelijk Gemengd Koor Canticum Novum uit Rozenburg bestaat uit circa 30 enthousiaste koorzangers en staat onder de deskundige en bezielende leiding van Annemarie van Bragt.

Canticum Novum is in vele opzichten een gemengd koor. Niet alleen wat betreft samenstelling: jong en oud, mannen en vrouwen, van alle gezindten. Ook wat betreft muziekkeuze: oude muziek en werken van eigentijdse componisten en alles wat daar tussenin zit; een veelzijdig repertoire.
Naast de a capellawerken worden er ook werken uitgevoerd begeleid door orgel, piano, ensembles of orkest, zoals de grote klassieke werken: het Requiem van Fauré en het Gloria van Vivaldi. Tijdens de repetitie wordt aandacht besteed aan solfège, techniek, klankkleur, intonatie en homogeniteit.

IMG_1947-2Het koor heeft diverse concertreizen gemaakt, naar onder andere België, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en Italië. Het zijn bijzondere en indrukwekkende ervaringen om te zingen in l’église de la Madeleine in Parijs of de Sint – Pietersbasiliek in Rome. Er staan nog veel mooie steden op ons verlanglijstje…

Ben jij enthousiast geworden en overweeg je lid te worden van Canticum Novum?
Lees dan hier verder.