Annemarie van Bragt

Tijdens haar studie aan de TU Delft (afgestudeerd Geodesie, 1995) maakte Annemarie van Bragt kennis met de vocale muziek bij het studentenmuziek-gezelschap Krashna Musika. Haar interesse was gewekt. Zij begon in 1997 met de Schumann Akademie om haar kennis op muzikaal gebied te vergroten.

Koordirectie
De eerste lessen koordirectie volgde zij bij Leo Rijkaart. De bijscholing erna verzorgde zij onder andere door twee keer aan de Kurt Thomas Cursus deel te nemen. Ze kreeg hier les van o.a. Jos van Veldhoven, Hans Leenders, Daan Admiraal en Rob Vermeulen. Sinds 2005 studeerde zij Koordirectie aan de Hogeschool IDE bij Joop Schets. Tijdens deze opleiding heeft ze onder andere les gehad van Jan Stulen, Bernhard Touwen, Jos Vermunt en Jos van Veldhoven. Ook volgde zij een masterclass met gerenomeerde solisten als Frans Fiselier en Ludwig van Gijsegem. Zij werkte met het Bachkoor Apeldoorn en Toonkunst Arnhem aan het Requiem van John Rutter en de Matthäuspassion van J.S. Bach. In juni 2010 heeft zij haar bachelorsdiploma koordirectie gehaald met een concert waar onder andere de mis van Igor Strawinsky met blazers werd uitgevoerd.

Annemarie is momenteel dirigente van Canticum Novum, het Leidse koor PUIC en het ensemble Vogel Vocaal uit Leiden. Daarnaast is zij repetitor van diverse koren, waaronder Toonkunst Aalsmeer en Cantarella in Delft. Zij onderneemt ook vernieuwende projecten als het Multicultureel Vrouwenkoor in Delft.

Van augustus 2003 tot december 2009 is Annemarie dirigent geweest van het Nieuw Kamerkoor Delft, een kamerkoor dat zich vooral richt op 20ste en 21ste eeuwse muziek.

Zang
Bij de Schumann Akademie heeft Annemarie haar methodieklessen zang en pedagogiek gevolgd. Daarnaast kreeg ze haar zanglessen bij Wilma Franchimon en Ingrid Kappelle. Ze volgde een masterclass Complete Zangtechniek volgens Cathrin Sadolin bij Jeroen Manahutu. Tegenwoordig heeft ze les van Niels Kuijers, om zich daar meer te verdiepen in de methode Lichtenberg. Annemarie geeft zangles in haar privé-praktijk, individueel en in groepen.

Bezoek ook de website van Annemarie.