Laatste berichten

Cést la Vie

Het concert Cést la vie, op 11 november 2017, werd door onze bas Piet Buijsman ditmaal als toeschouwer bijgewoond. Hoewel meezingen natuurlijk vele malen leuker is, is het ook wel eens heel fijn is, om een optreden op deze manier bij te wonen.

Piet: “Als koorlid mis je toch vaak de totale klank van een lied, zeker als je hier en daar nog met de noten worstelt.
Ik heb ontzettend genoten van jullie optreden! Jullie enthousiasme was groot en wat hebben jullie het publiek laten ervaren hoe veelzijdig ons koor is. Het was een hele sfeervolle avond met veel belangstelling. Mijn complimenten aan de organisatie. Alles klopte: het programma zat goed in elkaar; de afwisseling van koorzang, orgel en trompet, de liederen die a capella werden gezongen, afgewisseld met begeleiding van Frans

en ook de kleding van het koor was heel elegant. Het geheel werd door Mariette stijlvol aan elkaar gepraat.
Natuurlijk was ik heel benieuwd naar de uitvoering van Messe la Bataille. Jullie hebben er iets moois van gemaakt.
Ook het “Sicut Servus” en “Cantique de Jean Racine” werden prachtig uitgevoerd. Je hoort dat we deze liederen graag zingen en de aanwijzingen van Annemarie werden stipt opgevolgd. Het “wereldlijke blok” werd enthousiast uitgevoerd en het was goed te horen dat jullie hier plezier aan beleefden.
Het laatste blok van de drie Sanctussen vormde een goed samenspel tussen Frans Gorten het koor. Ik had van tevoren niet kunnen bedenken dat dit zó mooi zou klinken. Het Sanctus van Fauré met de solo van Annemarie werd heel gevoelig gezongen en had van mij, qua sfeer, een mooie afsluiting van het concert mogen zijn.
In het slotwoord heeft Bauke mij teveel eer toebedeeld: de bassen hebben zich, ook zonder mij, zich van hun beste kant laten zien.
Piet.”

Aan het concert werd medewerking verleend door Frans Gort, orgel, en Gerard Wolfert op trompet

Wij zoeken jou!

Canticum Novum is volop aan het repeteren voor het volgende concert. Daarbij kunnen onze sopranen wel wat versterking gebruiken.  Een uitstekend moment om in te stappen. Er is al een stoel vrijgehouden! Wij zoeken één of meer sopranen die graag zingen in een koor met ca 25 koorleden.

Lijkt het je wat: dan kun je eerst 4 x vrijblijvend meedoen met de repetities en daarna kijken we verder. 

It’s Christmas Time

Zaterdagavond 17 december 2016 stond in het teken van het Kerstfeest. Een avond vol warmte, sfeer en muziek in de donkere dagen voor Kerst. 
cn-kerst2016-affiche-small

Voor dit concert was een mooi en gevarieerd programma samengesteld. Er werd genoten van van het bekende O, Holy Night  en O, Little Town of Bethlehem. En wat dacht u van Gabriella’s Sang uit de Zweedse film ”As it is in Heaven”?  Tim Quak schitterde samen met Robin Negenborn, en begeleidde eveneens Canticum Novum aan de vleugel. Speciale gasten deze avond waren de jongens en meisjes van het Kinderkoor van de Rozenhorst onder leiding van Marrie Bijl. Gezamenlijk werd gezorgd voor een warm, sfeervol Kerstfeest voor het hele gezin. De beloning was een ovationeel applaus!

De algehele muzikale leiding deze avond was in handen van Annemarie van Bragt.

Zomer!

Woensdag 29 juni was de laatste repetitie-avond van Canticum Novum voordat wij met een welverdiende vakantie gaan.Het slotakkoord voor de zomer begint! Aangezien dirigente Annemarie plotseling verhinderd was hebben wij maar hulptroepen ingeschakeld zodat wij toch nog konden zingen. Na de vakantie gaan wij met frisse energie weer verder met de voorbereidingen van ons Kerstconcert op zaterdag 17 december. Het nieuwe seizoen start weer op woensdagavond 24 augustus.

Nieuwe leden zijn van harte welkom, vooral sopranen kunnen wij goed gebruiken! Maar uiteraard mogen alten, bassen en tenoren zich ook aanmelden. Belangstellenden kunnen zich melden via secretaris@canticumnovum.nl.

De vier seizoenen deel II: Lente & Zomer

Zondag 22 mei 2016: Lente & Zomer

Poster

Inmiddels kunnen wij terugkijken op een geslaagd Lente&Zomer Concert. In de Rozenburgse Courant / De Schakel verscheen het volgende artikel.

Canticum Novum in lentesferen. Een buitengewoon warm bad kregen de toehoorders in het muziektheater, ze werden door Canticum Novum met een zegenbede verwelkomd: ”The Lord bless you and keep you”. Deze middag werd men ondergedompeld in prachtige muziek over de natuur. Je hoorde de bomen ruisen, vogels zingen en voelde de adem van de wind langs de heuvels strijken. “This is the day wich the Lord has made.” “Let us rejoice and be glad “(psalm 118:24). Begeleid door subtiel pianospel door Tim Quak steeg het koor onder begeleiding van Annemarie van Bragt tot grote hoogte. In de pauze werden ijzerkoekjes verkocht, door de leden van het koor zelf gebakken. Daarna werd een canon met het publiek ingestudeerd en uitgevoerd. Van Felix Mendelssohn Bartoldy de schitterende liederen “Im Grunen” en “Die Nagtigal”. Hij leefde van 1809 en 1847. Op de dia’s aan de wand zien we een prachtig mistig woud met een karrespoor in het groen. Terwijl we genieten van de mooie zang, zien we een zon doorschenen bos. We verlangen naar meer. Maar moeten wachten tot het kerstconcert op zaterdag 17 december. “The Lord bless you . The Lord make his face shine upon you”. Een liefdevol eind. Beloond met een staande ovatie. –  Cornelia Molendijk“.