De vier seizoenen deel II: Lente & Zomer

Zondag 22 mei 2016: Lente & Zomer

Poster

Inmiddels kunnen wij terugkijken op een geslaagd Lente&Zomer Concert. In de Rozenburgse Courant / De Schakel verscheen het volgende artikel.

Canticum Novum in lentesferen. Een buitengewoon warm bad kregen de toehoorders in het muziektheater, ze werden door Canticum Novum met een zegenbede verwelkomd: ”The Lord bless you and keep you”. Deze middag werd men ondergedompeld in prachtige muziek over de natuur. Je hoorde de bomen ruisen, vogels zingen en voelde de adem van de wind langs de heuvels strijken. “This is the day wich the Lord has made.” “Let us rejoice and be glad “(psalm 118:24). Begeleid door subtiel pianospel door Tim Quak steeg het koor onder begeleiding van Annemarie van Bragt tot grote hoogte. In de pauze werden ijzerkoekjes verkocht, door de leden van het koor zelf gebakken. Daarna werd een canon met het publiek ingestudeerd en uitgevoerd. Van Felix Mendelssohn Bartoldy de schitterende liederen “Im Grunen” en “Die Nagtigal”. Hij leefde van 1809 en 1847. Op de dia’s aan de wand zien we een prachtig mistig woud met een karrespoor in het groen. Terwijl we genieten van de mooie zang, zien we een zon doorschenen bos. We verlangen naar meer. Maar moeten wachten tot het kerstconcert op zaterdag 17 december. “The Lord bless you . The Lord make his face shine upon you”. Een liefdevol eind. Beloond met een staande ovatie. –  Cornelia Molendijk“.